Ieri după-amiază, la centrul coordonator al Magistralei de metrou M6, în Organizarea de șantier principală, aflată în imediata proximitate a viitoarei stații de metrou „Tokyo”, a avut loc o importantă întâlnire operațională cu privire la modificările de trafic cauzate de șantierele actuale și viitoare ale liniei de metrou M6, atât în municipiul București, cât și de-a lungul DN1.
La întâlnirea organizată de Metrorex S.A., împreună cu Supervizorul proiectului – Asocierea PADECO Co., Ltd. – ORIENTAL CONSULTANTS GLOBAL Co., Ltd. – METROUL S.A. și cu reprezentanții Constructorului Lotului 1.1, ALSIM ALARKO – MAKYOL (Secțiunea Sud, 1Mai-Tokyo) și ai Lotului 1.2, GÜLERMAK – SOMET (Secțiunea Nord, Tokyo-Aeroport Otopeni), au participat Prefectul Municipiului București, Mugur Mihai Toader și echipa sa, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului București (PMB), Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), Departamentului Poliției Rutiere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB-BR), Societății de Transport București (STB) și ai Asociației de Transport Public București Ilfov (TPBI).
Părțile au discutat în detaliu principalele situații legate de restricțiile și devierile de trafic generate de lucrările de șantier pe Secțiunile Sud (Lot1.1) și Nord (Lot1.2), și au analizat și prefigurat soluții eficiente pentru atenuarea impactului acestor modificări care intervin în traficul din București și de pe DN1.
Un alt subiect important pe agenda întâlnirii, abordat de Constructori, Beneficiar și Supervizor, a fost necesitatea obținerii unor aprobări rapide din partea autorităților, în principal pentru devierile de trafic, dar și pentru alte aprobări din partea autorităților, pentru a reduce la minimum întârzierile și costurile suplimentare generate de acestea și pentru a limita durata lucrărilor de construcție.
Toate părțile au fost de acord să își unească eforturile pentru a veni în sprijinul implementării proiectul M6, conform planificării, cu impact minim asupra disconfortului pe care să îl resimtă participanții la trafic și locuitorii și au convenit, de asemenea, să programeze întâlniri viitoare frecvente, atât pentru a fi informate constant deopotrivă, cât și pentru a rezolva în mod optim orice eventuale probleme care ar putea apărea pe parcursul lucrărilor.
Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T).
Magistrala 6 este un proiect pentru România!
No Comments yet!